top of page

OVER ONS

ACi'N wil Nederlanders met een Aziatische oorsprong de kans bieden zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen zodat ze meer tot hun recht komen zonder al te veel spanning, stress en met inzicht in hun leef- en werksysteem. 

Klassieke diversiteit en inclusie trainingen en modellen blijken in de praktijk minimaal te helpen omdat ze zich vaak richten op een mentale staat van zijn, in plaats van de mens als geheel. Dit zien wij anders. Ook zijn Westerse trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap vaak onbekend met de innerlijke dynamiek waarmee mensen met een niet-westerse migratie achtergrond te maken hebben. De vaak lineaire en individualistische benaderingen in die trainingen bieden maar beperkt handvatten om ontwikkeling duurzaam te versterken.

Wij bieden 'oude' en nieuwe inzichten die we jarenlang hebben opgedaan als opleider, trainer en coach en combineren dit met onze eigen doorleefde, belichaamde ervaring. Dit maakt ons aanbod uniek. 

Nieuwsgierig wie wij zijn? Lees hieronder  ons persoonlijke verhaal.    

 

ONS PERSOONLIJKE VERHAAL

Sandor_foto.jpeg

Sandor Penninga
Geboren in Seoul, Korea in 1967 

Leiderschapsontwikkeling, teamcoach, interimmanager, energie transitie,  

De naam Sandor (Hongaars) is gemaakt met bijna alle letters van mijn Koreaanse naam Park, San Kwan; een total “make over” van mijn naam. Ik ben geadopteerd toen ik 6,5 jaar was, samen met mijn biologische zusje Saskia (2 jaar) door Groningse ouders, die zelf geen kinderen konden krijgen. Ik heb fysiotherapie gestudeerd en beoefend in revalidatiecentrum en had een eigen praktijk (psycho-somathiek, ademhalingtherapie en haptonomie). Daarna maakte ik een carrièreswitch naar management en leiderschaps trainer/coach. Zo kwam ik via de getrainde managers en leiders bij hun organisaties terecht bij hun eigen management-en directieteams. De thema’s waarin ik hen begeleid gaat van eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en zelfsturing in organisaties naar verwaarloosde organisaties en trauma’s in organisaties. Bij professioneel trauma aangekomen, kruist het mijn persoonlijke ontwikkelingspad als geadopteerde. Het besef dat ik zelf ook een trauma heb en niet alleen al die anderen in mijn praktijk, heeft mij weer een boost gegeven in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. 


Ik ben 25 jaar getrouwd, heb drie kinderen waarvan er nog een thuis woont. Zij zijn mijn grootste liefdes, spiegels en leermeesters in mijn leven. Ik besef (en zijzelf ook) dat mijn kinderen met mijn adoptie trauma de 2e generatie zijn en dat zij onherroepelijk verder gaan met de transculturele en transgenerationele uitdagingen ervan. 

Anchor 1

Ik ben geadopteerd uit Zuid-Korea in 1973 samen met mijn zusje, Joo Min, in een ongewenst kinderloos protestants Fries gezin. Ik kom oorspronkelijk, als jongste zoon, uit een samengesteld Koreaans gezin van minstens negen kinderen en werd in Nederland de oudste van acht geadopteerden. Mijn lieftallige zus Joo Min overleed in 1995. Ik studeerde (International) Human Resources en Organizational Sociology en heb jarenlang gewerkt als HR Manager bij internationaal gerenommeerde corporate bedrijven en als leidinggevende in het private onderwijs. In 2003 ontdekte ik het systemisch traumawerk en kwam er al snel achter dat ik mij cognitief wel had ontwikkeld, maar totaal was afgekoppeld van mijn (emotionele) lichaam. Sinds dat deel van mijn leven weer in beweging is gekomen, ontdekte ik welke potentieel daarin schoolging en hoe dicht ik bij mijn oorsprong kon komen door te leven met mijn lichaam in plaats van alleen mijn hoofd.


Hilbrand heeft twee opleidingsinstituten en is een veelgevraagd trainer en coach in binnen en buitenland op het gebied van Contextueel Systemische Fenomenologie en Traumawerk. Hij is getrouwd en heeft een geriatrische kat. Hij probeert te leven naar de maatstaven van goed 'rentmeesterschap'. Hij vind het belangrijk om liefde in het werk te brengen, maar ontbeert ook enige gestrengheid niet en wil opereren daar waar het om echte en essentiële zaken gaat. Hij wordt momenteel beschouwd als een van de top vijf opleiders op het gebied van Systemisch Werk en Opstellingen in Nederland.

Hilbrand2.jpeg

Hilbrand Westra
Geboren als Jung, WoonSeok in Seoel, Korea 1969  

Opleider, internationaal trainer en coach ,Contextueel Systemische Fenomenologie en Trauma werk. 

Anchor 2
Phuong Ngo - 2020-14.jpg

Phuong Ngo
Geboren Tra-Vinh Vietnam in 1978 

Systemisch coach, trainer Interactie en leiderschap

Formeel gezien val ik onder de 1e generatie migranten, een vluchteling. Ik ben in Vietnam (1978) geboren en op 2-jarige leeftijd met mijn moeder in Nederland terecht gekomen. Net als veel 2e en 3e generatie migranten heb ik mezelf, veelal onbewust, sterk aangepast om een goede plek te krijgen in de Nederlandse samenleving. Zo integreerde ik vloeiend en geruisloos in het maatschappelijk en professionele leven. Het decor thuis, de sporen van verlies en overleven zag ik eigenlijk niet eens. Dat ‘hoorde er gewoon bij’. 

 

Na een studie internationale bedrijfscommunicatie heb ik bij verschillende organisaties gewerkt tot ik rond mijn 35e merkte ik dat ik erg goed was geworden in het doen wat er in de omgeving nodig was. Maar stilstaan bij mezelf, mijn behoeftes en eigen verlangens bleek lastiger. De positie van oudste dochter in een samengesteld gezin met een horecaonderneming heeft me veel kwaliteiten gebracht, maar bood daarin weinig onderzoeksruimte.

Er is nog relatief veel onbekendheid onder de mede Aziaten over dit thema. Maar langzaamaan komt hier verandering in. Door de lessen die ik hierover heb geleerd, klinken de keukentafelgesprekken met mijn man en kinderen heel anders dan die uit mijn ouderlijk huis. De moeilijke vragen die mijn kinderen stellen - maar die er zo toe doen -  kan ik makkelijker beantwoorden. 

Anchor 3
bottom of page